Over het collectief Van Zilte Bodem


Van Zilte Bodem was een gelegenheidscollectief van een enthousiaste groep mensen met verschillende achtergronden, die ieder op zijn of haar eigen manier betrokken is bij de trend van zelforganisatie.

 

Sandra Grabs
architect, onderzoeker en organisator I www.sandragrabs.nl
Sandra Grabs houdt zich bezig met architectuur, onderzoek en vormgeving. Daarnaast heeft zij ruime ervaring als initiator en organisator in diverse samenwerkingsverbanden. Voorbeelden hiervan zijn de projecten bij Platform GRAS (architectuurcentrum van Groningen) en haar werk als medeoprichter, coördinator en projectleider van De NieuwAmbtster (een stichting in en vóór Winschoten met als doel nieuwe ontmoetingen en het begeleiden van initiatieven).

 

Anne Marel Hilbers
sociaal planoloog I www.annemarelhilbers.nl
Anne Marel is net afgestudeerd op de master Sociale Planologie en onderzocht voor haar thesis de rol van zelforganisatie in lokale initiatieven. Hierin verbindt ze zelforganisatie aan de rol van de gemeente en governance. Efficiënt uitdagingen proberen te doorzien en op zoek gaan naar verbindingen op het juiste niveau spreken haar erg aan. Ook gelooft ze dat samen leren en het juist inzetten van co-building leiden tot een hoger resultaat.

 

Mark Sekuur
sociaal geograaf en fotograaf I www.atelierplek.nl
Mark is eigenaar van Atelier Plek. Een onderzoeks- en adviesbureau voor sociaalruimtelijke vraagstukken, waarbij de menselijke maat en de (geografische) plek centraal staan. Onderzoek en advies omtrent organische gebiedsontwikkeling, het DNA van een plek en bevolkingskrimp zijn de specialiteiten.

 

Mayke Zandstra
projectleider en adviseur I www.maykezandstra.nl
Mayke is actief als projectleider en adviseur in de sociale en ruimtelijke sector. Op dit moment werkt ze als coördinator van Roeg & Roem. Roeg & Roem is het noordelijke kennisplatform voor dorps- en wijkvernieuwing. Daarnaast is Mayke oprichter van de Gemene Delers, een platform voor film, dialoog & cocreatie in Groningen, stad en ommeland.

 

Marleen van der Werff
participatie & co-creatie | www.marleenvanderwerff.nl
Marleen gelooft in co-creatie: samen met bewoners, klanten of medewerkers bepalen welke impact je wilt bereiken en wat dit betekent voor jouw project, woonwijk of organisatie. Ze weet hoe ze vragen kan ophalen uit de samenleving en helpt organisaties graag om die vragen te vertalen naar een passende aanpak. Met haar bureau Participatie & co-creatie werkt ze voor verschillende opdrachtgevers in het noorden van het land.

 

Maartje ter Veen
architect & onderzoeker | www.studiomarcha.nl/ 
Studio MARCHA! is het bureau van Maartje ter Veen, architect en onderzoeker. Binnen dit bureau werken we aan uiteenlopende opgaven, altijd met een architectenbril, ontwerpershart en een onderzoekende en frisse blik. Wij maken, onderzoeken en ontwerpen voor een duurzame en inclusieve wereld.